Bilde # 12
Virus SW
Flyene

VIRUS  SW 
 
Selskapet www.pipistrel.si i Slovenia produserer fly under samme regelverk og kontroll som større fly. Flyene deres er trolig de beste is sin klasse med en svært god sikkerhet og prestasjoner. Noen av flyene har også vunnet flere priser.
Flyenes gode kvaliteter gjør dem egnet for flere typer flyging.
Virus SW har en kort take-off distanse, stiger raskt, og det har luftbremser oppe på vingene slik som seilfly, det egner seg derfor også godt som "bush fly".
Sommeren 2011 kjøpte Kurt en Virus SW, og vil ta dette med til Tz i Africa.

 
Det lages flere fly i dag som er i stand til å fylle plassen beskrevet overfor.   De fleste to seters ”bush fly” er derimot laget svært like ”originalen”  til  Chris Heinz.
Bilde # 5
STOL CH 701 er et toseters fly som kan lette fullt lastet på kun 30m gras stripe. Det kan i tillegg og ta med det mest nødvendige utstyr som eks. medisiner til bruk i arbeidet. Flyet har en ”cruise fart” på 150 km/t, kan lande og ta av på plasser ingen andre fly klarer.
Bilde # 14
 
 
 
STOL CH 801
Fra samme designer og produsent kommer også  CH 801 -et  robust fireseters fly.  Dette kan lette på kun 90 m og kan ta last på 450 kg. Dette flyet har en ”cruise fart på 190 km/t, dette flyet vil være et svært godt bidrag til mye av nødhjelpsarbeidet vi har i dag og i framtiden. CH 801 krever i mange land et noe mer omfattende sertifikat enn CH 701.
Bilde # 27 
Et annet fly vi bruker og vil anbefale er JA 177 Evolution.  Dette er på mange måter et fantastisk toseters fly.  Det har vunnet en pris for beste design, det har et bagasjerom bak setene som rommer hele 1m3.  Ved å legge ned co-pilot sete så kan en person ligge ned.  JA 177 har en cruise speed på hele 200km/t, og det har "take off" på 60-70m.  Dette flyet vil være et utmerket fly til plasser som nødvendigvis ikke har de korteste flystripene.
 
 
 
Bilde # 43
Super Petrel
Dette er et 2-seters amphibium fly bygget hovedsakelig i compositt materiale. Det er et comfortabelt fly for lange turer hvor en kan lande på en liten sjø langt unna. Et annet viktig moment ved å bruke et amfibiefly, er at i land med mange sjøer o.l. så har en "nødlandingsplasser" over allt.  Dette bedrer sikkerheten svært mye.
 

Language


English